Veel verdienen als webcammodel? Tips om een succesvol cammodel te worden

p Heb je ooit overwogen om een cammodel te worden? Het kan zijn dat je bij het idee alleen al terugschrikt, maar er zijn enkele belangrijke voordelen verbonden aan de webcammodellering industrie. Ja, het betekent dat je je kunt aansluiten bij volwassen cam-sites die hun modellen vragen om sommige of al hun kleding uit te trekken. Als je daar comfortabel mee bent, kun je veel geld verdienen als camgirl. Bovendien ben je volledig veilig terwijl je dit doet. Je hoeft niet je echte naam te gebruiken en je werkt vanuit je eigen slaapkamer (of waar je maar wilt opzetten). Jij bepaalt ook wanneer je werkt en hoe vaak je op de cam te zien bent.

Hoe begin je als cammodel

Als dit allemaal geweldig klinkt, ben je misschien klaar om nu te beginnen met zoeken naar banen als webcammodel. Maar wacht even – er zijn veel webcammeisjes daarbuiten, en het kan een zeer concurrerende industrie zijn. Voordat je het probeert, moet je de basis kennen van het zijn van een cammodel en hoe je zeer succesvol kunt worden in chatten en modelleren online.

Eén op één of in een enorme chatroom met vele leden en kijkers?

Er zijn twee manieren waarop je als cammodel kan werken. Veel vrouwen denken, ik zet een website op, koppel er een webcam aan en dan kan ik geld verdienen. Helaas werkt het niet zo, als je nog geen fanbase hebt, nog niet bekend bent of wilt zijn, dan moet je platformen gebruiken. Je kan ervoor kiezen om een platform op te zoeken waar je alleen één op één gaat met een betalende kijker. De kijker kan je dan alleen zien als hij betaalt.

Er zijn vele Nederlandse platformen, maar veel Nederlandse cammodellen willen niet herkent worden. Die kans is erg klein, maar zeker aanwezig. Een andere optie is om een Amerikaans platform te gebruiken waarop je één op één gaat met een kijker. Dit soort platformen betalen goed, want in de VS is het heel gewoon dat een kijker 5 dollar per minuut betaalt, terwijl het in Nederland een euro oplevert per minuut.

Anoniem werken als cammodel? Probeer een Amerikaans platform

Een Amerikaans één op één platform is dus een manier om snel veel geld te verdienen, met een minimale kans om herkent te worden. Je moet dan wel redelijk goed Engels spreken. Maar, het meeste geld valt te verdienen op platformen waarop duizenden mensen kunnen kijken. Om te chatten moeten ze betalen. Per honderd kijkers betaalt er gemiddeld één. Maar, als je duizenden kijkers hebt, dan kan je per uur zo een paar honderd euro verdienen. En, nog veel meer als je weet hoe je de kijkers moet bespelen.

Weet als webcammodel waar je aan begint

Sommige beginnende webcam modellen gaan ervan uit dat ze alleen maar hoeven in te loggen en voor hun camera te zitten, maar er komt meer bij kijken. Voordat je zelfs de camera aanzet, is er veel voorbereidend werk. Je moet bepalen welke webcam-sites het beste zijn qua verkeer en inkomen. Vervolgens moet je uitzoeken of ze nieuwe modellen aannemen en het acceptatieproces doorlopen; als dat er is. Het kan zijn dat je een sollicitatiegesprek moet voeren, of dat je je eenvoudigweg kunt aanmelden op de site door een gratis account aan te maken. Lees hun algemene voorwaarden ook zorgvuldig door. Je moet precies begrijpen wat je verplichtingen zijn, hoe ze betalen, en wat het aandeel van de website in je inkomen is.

Een webcammodel doet meer dan alleen voor de cam zitten

Dan moet je aan je ruimte werken. Je moet meer doen dan alleen maar op je bed liggen. Je moet ervoor zorgen dat je er comfortabel mee bent dat je publiek alles ziet wat in beeld is. Het is een goed idee om alles te verwijderen dat jou of je locatie kan identificeren, alleen maar om aan de veilige kant te zijn. Bepaal welke kleuren je wilt, de verlichting, en alles wat invloed kan hebben op je visuals.

Kleding en make-up zijn belangrijk als je een succesvol cammodel wilt worden

Vervolgens moet je aan jezelf werken. Wat ga je als eerste aantrekken? Hoe ga je je make-up en haar doen? Moet je beginnen met een trainingsroutine om in vorm te blijven? Dit is waar het “modelleren” deel van het zijn van een webcammodel in het spel komt. Je moet er echt voor zorgen dat je er geweldig uitziet om een groot publiek te trekken.

Alsof dat nog niet genoeg is, moet je ook boeiend, flirterig, sexy en grappig zijn. Je moet je publiek aan de haak houden tijdens de gratis sekchatrooms, zodat ze je willen betalen om privé te gaan. Je hoeft je geen zorgen te maken over naakt zijn in deze gratis kamers, maar je verdient hier ook geen geld. Het komt erop neer dat je virtueel iemand moet verleiden om te betalen om een privé chat met je te hebben, en dat is niet altijd gemakkelijk als je overkomt als verveeld, ongelukkig of oninteressant.

Hoeveel verdien je als cammodel?

Is het het waard? Hoeveel verdienen camgirls eigenlijk? Het goede nieuws is dat als je eenmaal een naam voor jezelf hebt gemaakt, je van het leven als camgirl kunt leven terwijl je slechts parttime werkt. Je inkomen hangt af van het aantal uren dat je online bent, hoe goed je jezelf in de markt zet en hoe goed je je publiek laat groeien. De vraag hoeveel cammodellen verdienen is niet met zekerheid te beantwoorden, omdat ze geen vast salaris hebben. Sommige cammodellen die er niet eens zo aantrekkelijk uit zien, maar wel weten hoe ze de aandacht van de kijker kunnen vasthouden verdienen gemiddeld 800 euro voor 10 uur werk. Een zeer aantrekkelijk cammodel kan een fanbase opbouwen en met slechts 10 uur werk makkelijk 8.000 euro verdienen. Hoe je eruit ziet maakt wel uit, maar het gaat er voornamelijk om hoe je mensen weet vast te houden.

In vorm komen kan helpen als je als cammodel veel geld wilt verdienen

Gelukkig verwachten de meeste mensen die deze volwassen webcam-sites bezoeken niet dat je in perfecte fysieke conditie bent, maar het is ook waar dat de meisjes die er goed uitzien meer bezoeken en meer privé-chats krijgen. Dit betekent dat je mogelijk je trainings routine moet opvoeren. Er zijn enkele geweldige activiteiten die je snel in vorm kunnen krijgen. Pilates, yoga en dansen zijn allemaal goede opties die je thuis kunt doen zonder lid te worden van een sportschool.

Je moet ook tijd besteden aan je verzorgings gewoonten. Scheer op alle juiste plekken, besteed tijd aan je haar en leer make-up doen als je dat nog niet doet. Hoe je eruitziet is van vitaal belang voor succes in de webcammodellering industrie, en het loont om de tijd te nemen om je voor te bereiden voordat je begint.

Je moet een geweldige eerste indruk maken

Wanneer je op iemands scherm verschijnt, moeten ze meteen onder de indruk zijn. Zo niet, dan klikken ze waarschijnlijk na een paar seconden weg. Dit betekent dat je er niet alleen op je best uit moet zien, maar dat je ook je persoonlijkheid moet laten stralen. Elke persoon die op je live webcamshow klikt, is een nieuwe potentiële klant, dus je moet alles doen om hun aandacht vast te houden. In wezen is elke webcamshow een sollicitatiegesprek, dus je moet altijd je beste beentje voorzetten.

Begrijp de cyclus van een webcamshow

Leren hoe je een succesvol camgirl kunt zijn, betekent begrijpen hoe de cyclus van een webshow werkt. Deze cyclus begint met kijkers die op een van de vele live cam-sites naar een meisje zoeken. Ze zien alleen je thumbnail, dus het is essentieel dat deze foto zo goed mogelijk is. Je wilt misschien verschillende afbeeldingen uitproberen over een periode van een maand of twee om te zien welke meer verkeer aantrekken.

Nadat iemand de kamer binnenkomt, heb je ongeveer vijf seconden om hen te boeien. Dit betekent dat je een geweldig profiel moet hebben voor de kijkers om te zien. Dit is niet zoals een online datingprofiel, hoewel er misschien enkele vergelijkbare stukjes informatie zijn. Dit profiel is in wezen je cv en het moet jou laten stralen.

Vervolgens moet je je publiek kennen. Als je op zoek bent naar de grootste tip over hoe je geld kunt verdienen als webcammodel, dan is dit het. Je moet weten op wie je je richt. Is er een leeftijdscategorie, fetish, geografische locatie of andere factoren waar je op inspeelt? Zo ja, dan moet je zorgvuldig kijken hoe je jezelf adverteert om ervoor te zorgen dat je thumbnail en profiel aansluiten bij dat publiek.

Als cammodel privé gaan

Als iemand eenmaal betaalt voor een privé volwassen webcamshow, moet je ervoor zorgen dat ze tevreden zijn met de inhoud. Laat ze weten dat je hun bedrijf waardeert en vraag ze om jou toe te voegen aan hun favorietenlijst op de site of om jouw URL te bookmarken. Dit lijkt misschien niet zo belangrijk, maar veel camgirls beschouwen het als het belangrijkste deel van de cyclus. Als je van een eenmalige klant een terugkerende klant kunt maken, heb je jouw inkomen een beetje stabieler gemaakt. Terugkomend op de vraag hoeveel webcammodellen verdienen, veel van hun inkomen hangt vaak af van het verkrijgen van deze terugkerende klanten.

Je moet Engels spreken als je internationaal werkt

De meeste mensen die de beste camsites bekijken, spreken Engels. Je moet met hen kunnen communiceren, dus het is belangrijk dat je Engels spreekt en kunt lezen/schrijven. Exotische looks kunnen mensen misschien een paar minuten in je chatroom trekken, maar als je niet met ze kunt communiceren, zullen ze waarschijnlijk niet lang blijven.

Oogcontact is erg belangrijk

Een andere geweldige tip voor het worden van een succesvol camgirl is om comfortabel te worden met het kijken in een camera. Dit vertaalt zich in oogcontact maken met degenen die kijken. Het voelt misschien niet natuurlijk aan in het begin, dus je wilt misschien oefenen tot je je comfortabel voelt voor de camera.

Trek je er niets van aan van eikels!

Er zullen eikels in je chat komen die verschrikkelijke dingen over je zeggen. Ze zullen je uitschelden, de spot drijven met je uiterlijk en heel onbeschoft zijn tegen jou en de anderen in je chat. Negeer ze. Je mag het niet persoonlijk opvatten. Laat hun opmerkingen van je afglijden en blijf een geweldige show geven voor degenen die je waarderen. Bovendien, als de live cam-site die je gebruikt je de mogelijkheid geeft om iemand uit je chat te verwijderen en te blokkeren, aarzel dan niet om dit te gebruiken!

Heb een stabiel schema op een volwassen cam website

Het krijgen van terugkerende kijkers zal helpen om een stabiel inkomen te creëren, maar om echt de voordelen van deze terugkerende klanten te plukken, moet je een stabiel schema hebben. Maak een rooster van werkuren en houd je zoveel mogelijk aan dat rooster. Dit is tenslotte een baan, zelfs als het er een is die veel flexibiliteit biedt. Als je kijkers weten wanneer je volwassen seks chatrooms host, kunnen ze je gemakkelijker vinden.

In diezelfde lijn, als je meer geld nodig hebt, hoef je alleen maar meer uren te werken. Dit stelt je in staat om je klantenbestand uit te breiden en meer privé shows te krijgen. Net zoals bij elke baan, zal het werken van meer uren en het instellen van een regelmatig schema je in staat stellen om meer geld te verdienen.

Betrek je partner, een vriend of vriendin erbij voor meer inkomsten

Dit is ook waar sommige camgirls een zakelijke partner of zelfs hun echtgenoot of significante ander bij betrekken. Wanneer mensen denken aan webcam-banen voor stellen, gaan ze er vaak vanuit dat de twee samen op de camera zullen zijn. Dat is zeker een optie als je met iemand bent die daarvoor openstaat, maar er is een andere manier om je partner bij je bedrijf te betrekken. Laat ze je behoeften, je sociale media en andere achter de schermen aspecten van de baan behandelen terwijl jij je concentreert op het geven van de beste volwassen webcamshows die je kunt.

Onthoud de details van je cammodel personage

Zoals in de inleiding al vermeld werd, hoef je bij het geven van live webcam shows niet je echte naam te gebruiken. In feite zou je dat echt niet moeten doen. Je moet een personage creëren – naam, locatie, achtergrond, etc. Ook moet je een volledige achtergrond hebben voor dit meisje. Je kunt je eigen levensverhaal nemen en enkele details veranderen zodat het makkelijker te onthouden is, maar je moet het wel onthouden. De mensen die met je chatten zullen dat doen. Als je de ene dag zegt dat je uit New York komt, maar de volgende dag zegt dat je uit Seattle komt, zal iemand in beide chatsessies zijn geweest en je daarop wijzen. Verlies geen geloofwaardigheid op de beste webcammodel-sites simpelweg omdat je je details bent vergeten.

Een slimme camgirl spaart haar geld op

Zet minstens 25 procent van wat je verdient met je volwassen webcam bedrijf op een spaarrekening. Je weet nooit wanneer je een beetje extra geld nodig kunt hebben, en webcammen is geen vast salaris. Je wilt misschien ook uiteindelijk uit deze industrie stappen, en het hebben van spaargeld waar je van kunt leven terwijl je ander werk zoekt, zal veel helpen.

Maak gebruik van sociale media

Camgirls maken ook gebruik van sociale media. Creëer een profiel onder je camgirl naam en plaats (acceptabele) foto’s, accepteer vriendschapsverzoeken en ga in gesprek met je volgers. Je moet regelmatig posten en een verhaal opbouwen dat van je webcam profiel en cammodel een volledig afgerond persoon maakt die anderen graag beter willen leren kennen.

Blijf op de hoogte van je sociale media
Je moet meer doen dan alleen sociale media profielen aanmaken. Je moet ze ook bijhouden. Een maand lang verslappen en verwachten dat je publiek en het aantal betalende klanten hetzelfde blijft is een droom. Een fanbase wilt je regelmatig zien, hoe vaker, hoe meer je verdient als cammodel. Je moet er ook voor zorgen dat je je aan je cam show schema houdt. Een week of zo zonder regelmatige shows kan ertoe leiden dat je je publiek verliest.

Camgirl worden kan erg veel opleveren

Dus, is het de moeite waard om een webcammodel te worden? Zoals bij elke baan, hangt dat af van wat je erin stopt! Als je bereid bent om de tijd en moeite te investeren om een succesvol camgirl te worden, kan het zeer winstgevend zijn. Maar het is ook hard werken, en je moet bereid zijn om de uitdagingen die op je pad komen, het hoofd te bieden. Vergeet niet dat, hoewel het een flexibele baan is die je vanuit het comfort van je eigen huis kunt doen, het nog steeds een baan is die je serieus moet nemen.

De mensen die in je gratis live sekschat komen, willen je naakt zien. Dat is echt de kern van de zaak. Als je alles uittrekt tijdens een gratis show, waarom zouden ze dan betalen om een privé chatroom in te gaan? Je kunt ze zeker plagen en een striptease-show opvoeren, maar stop net voordat je alles weggeeft. Geef ze de stimulans om te willen betalen om te zien wat je niet laat zien. Mensen op de best betalende webcam sites begrijpen dat als ze naaktheid willen, ze ervoor moeten betalen.

Overweeg video’s, foto’s en slipjes te verkopen op erotische platformen

Hoewel het verkopen van privé cam tijd zeker de manier is waarop de meeste camgirls hun brood verdienen, zijn er ook andere opties. Als je elke maand een beetje meer geld wilt verdienen maar geen tijd hebt om meer camshows toe te voegen, overweeg dan om je gebruikte slipjes te verkopen op sexjobs.nl, ManyVids of snifffr.com. Deze website is op een manier vergelijkbaar met eBay of Etsy. Je maakt een account aan, uploadt foto’s en informatie over wat je verkoopt, en dan verzend je producten als er bestellingen binnenkomen. Het is niet beperkt tot gebruikte slipjes, maar dat is wat veel webcammodellen aanbieden. Je kunt ook gesigneerde foto’s en alles wat je denkt dat je fans zouden willen verkopen. Je kunt dan adverteren aan het einde van je camshows, en de kijkers laten weten dat de slipjes die je momenteel draagt binnenkort te koop zullen zijn.

Natuurlijk vereist het verkopen op ManyVids dat je wat tijd en energie investeert in het maken van uitstekende foto’s, het schrijven van product beschrijvingen en het verzenden van verkochte producten. Als je webcambedrijf echt van de grond komt, moet je misschien een niet-oordelend persoon vinden die je kan helpen met de off-camera delen van de klus.

Multi-Cammen kan meer kijkers trekken

Hoewel één webcam alles is wat je nodig hebt om te beginnen op volwassen webcam sites, zou je later kunnen overwegen om er nog één of twee toe te voegen. Multi-cammen stelt je kijkers in staat om te bepalen vanuit welke hoek ze je zien. De meeste volwassen chatsites zijn zo opgezet dat ze meerdere camera’s kunnen accommoderen, dus het is gemakkelijk om multi-cammen toe te voegen aan je shows. Hoe meer opties je je kijkers kunt bieden, hoe waarschijnlijker het is dat ze in je chat blijven en betalen om privé te gaan.

Het worden van een cammodel is niet moeilijk, maar een succesvolle zijn wel. Door deze webcammodel tips te volgen en je webcamwerk te behandelen als de kleine onderneming die het is, zul je een publiek opbouwen en in staat zijn om een leuk inkomen te verdienen terwijl je de flexibiliteit hebt om andere interesses na te streven.

Mobiele versie afsluiten