Datingsites steeds populairder onder Nederlanders

De afgelopen jaren zijn er steeds meer Nederlanders aangemeld op datingsites. Dankzij het grotere aanbod en dankzij een verandering in de samenleving. Deze redenen zullen we behandelen in dit artikel.

Groter aanbod

Enkele jaren geleden waren er slechts een aantal datingsites in Nederland beschikbaar. Denk aan Relatieplanet.nl, Lexa.nl en bijvoorbeeld jongeren datingsite Badoo.nl. Inmiddels zijn er wel 15 bedrijven die bemiddelen in dating. Zo is er in 2014 de app van Tinder gekomen wat een enorme boost heeft gegeven aan het daten binnen Nederland. Verder zijn websites als Pepper.nl ook hard aan de weg aan het timmeren. Zij veroveren in sneltreinvaart marktaandeel en is populair onder zowel jongeren als ouderen mensen. Onder de nieuwe aanbieders valt ook het compleet nieuwe concept: SecondLove.nl. Hier zullen we verder op in gaan in de volgende alinea.

Verandering binnen de samenleving

SecondLove is vermoedelijk de trendsetter binnen deze verandering in de samenleving. Allereerst zullen we even kort beschrijven wat SecondLove precies is. De naam zegt het eigenlijk al, het is een dating platform voor mensen die opzoek zijn naar een “tweede liefde” oftewel mensen die behoefte hebben aan vreemdgaan. Inmiddels blijkt uit onderzoek dat ongeveer de helft van de Nederlanders vreemdgaat. Dit kan ook onderbouwd worden met de aanmeldingen op o.a. SecondLove. Deze datingsite heeft een enorme toename gezien van nieuwe leden in 2014.

Conclusie

Er komen steeds meer datingsites in Nederland en er gaan steeds meer mensen daten. Zowel singles, getrouwde mensen als jongeren. Wat het gevolg is is lastig te zeggen. We kunnen niet bewijzen wat de aanleiding is, zijn het de mensen die meer interesse hebben gekregen in dating waardoor bedrijven daarop inspelen of zijn het de bedrijven die de mensen “getriggerd” hebben? Wat denkt u? Vertel het hieronder in een reactie!